Бенчич сложи край на участието на Серина в Торонто

Серина Уилямс отпадна във втори кръг на силния тенис турнир в Торонто, след като допусна загуба от олимпийската шампионка Белинда Бенчич в два сета – в отделните части 2-6, 4-6, за около един час и 20 минути игра.

Трудностите за американката започнаха още в първия й сервис гейм, когато тя трябваше да отрази две възможности за пробив пред швейцарката. 12-та в схемата в крайна сметка се добра до такъв в третия гейм, а след това направи нов за аванс от 5-2 и сервис за сета. Въпреки опита за завръщане в частта, Серина се пропука при петия сетбол за Бенчич и така изостана в резултата. Вторият бе равностоен, като разликата между двете тенисистки дойде от само един пробив. Бенчич дочака своя миг в седмия гейм и реализира брейк, след който спокойно довърши нещата в своя полза.

Серина се сбогува с Канада след поражението от олимпийската шампионка.

Тя приключи срещата с осем аса и пет двойни грешки, като загуби само шест точки на първи сервис за целия двубой и спаси единствената възможност за пробив, която се откри пред Уилямс в края на първия сет. В спор за място на четвъртфиналите олимпийската шампионка от Швейцария ще играе с осмата поставена Гарбине Мугуруса, елиминирала ветеранката от Естония Кая Канепи в два сета. За Уилямс предстои участие в Синсинати и най-вероятно последно такова на Ю Ес Оупън, след което се очаква 23-кратната шампионка в турнирите от Големия шлем да прекрати забележителната си кариера.

Номер 1 в света Ига Швьонтек нямаше проблеми в мача си с Айла Томлянович, давайки само три гейма на австралийката по пътя към успеха. За нея предстои мач с бразилката Беатрис Хадад Мая. Топ поставени в схемата при жените обаче нямаха същата участ като Швьонтек – от турнира отпаднаха втората Анет Контавейт (загуба от Жил Тайхман), както и четвъртата и петата съответно Паула Бадоса и Онс Жабер, които не можаха да довършат мачовете си срещу Юлия Путинцева и Цинуън Джън. За следващата фаза се класираха още Мария Сакари, Каролина Плишкова, Камила Джорджи, Коко Гоф, Алисън Риск, Джесика Пегула, Симона Халеп, Арина Сабаленка и Бианка Андрееску.

Големи изненади паднаха при мъжете в поредния ден от силния тенис турнир от сериите Мастърс 1000 в канадския град Монреал. Четирима от първите петима поставени в основната схема на надпреварата се сбогуваха с участието си още във втория кръг на съревнованието.

Първата жертва падна в двубоя на втория поставен Карлос Алкарас. Младият испанец имаше за съперник американеца Томи Пол и отстъпи със 7-6 (4), 6-7 (7), 3-6 за близо три часа и 25 минути страхотна битка на корта. Алкарас имаше предимство от пробив в първите два сета, като стигна до до мачбол при 7-6 в тайбрека на втория, но в крайна сметка трябваше да преклони глава пред Пол, който ще играе с 13-ия в схемата Марин Чилич в следващата фаза, след като хърватинът даде пет гейма на руснака Карен Хачанов.

Медведев преклони глава пред Кирьос в Монреал.

Сънародникът на Хачанов и първа ракета в света – Даниил Медведев, също си стегна багажите след поражение от намиращия се в топ форма Ник Кирьос в три сета. Австралиецът стигна до финала на Уимбълдън, а след това триумфира във Вашингтон и затвърди доброто си моментно състояние с обрат над водача в схемата след 6-7 (2), 6-4, 6-2. Кирьос ще играе със сънародника си Алекс Де Минор в спор за място на четвъртфиналите, след като Де Минор елиминира първата ни ракета Григор Димитров.

Аут от турнира са и третият и петият поставени в схемата съответно Стефанос Циципас и Андрей Рубльов. Гъркът бе отстранен от надпреварата от британеца Джак Дрейпър след 5-7, 6-7 (4), докато руснакът бе елиминиран също в два сета от друг представител на Великобритания Даниел Еванс след 4-6, 4-6. Единственият от първите петима поставени, който спечели своя двубой, бе четвъртият в схемата Каспер Рууд – финалистът на Ролан Гарос се справи с Алекс Молчан в два сета. Напред продължават още Хуберт Хуркач, Роберто Баутиста-Агут, Пабло Кареньо Буста, Яник Синер, Гаел Монфис, Тейлър Фриц, Алберт Рамос-Виньолас, Камерън Нори и Феликс Оже-Алиасим. /БГНЕС