Байер Леверкузен е първият финалист за Купата на Германия

Отборът на Байер Леверкузен се класира за финала на Купата на Германия за първи път от 2009 година насам.

Отборът на Байер Леверкузен се превърна в първия финалист за Купата на Германия, след като безпроблемно победи четвъртодивизионния Заарбрюкен с 3:0 като гост в първи полуфинален мач от надпреварата.

Аматьорският Заарбрюкен бе приятната изненада на турнира до момента, след като победи два елитни клуба и още два от Втора Бундеслига, за да се превърне в първия отбор от четвъртото ниво на германския футбол, който достига полуфиналите на Купата. Тимът обаче не бе играл футбол от 94 дни преди вчерашната среща, след като всички първенства освен Първа и Втора Бундеслига бяха прекратени заради пандемията от COVID-19, докато Байер записа няколко двубоя след подновяването на Бундеслигата миналия месец.

"Аспирините" не допуснаха изненади и дръпнаха с два гола още преди да са изтекли 20 минути, благодарение на голове на Муса Диаби и Лукас Аларио. В 58-та минута Карим Белараби вкара трето попадение за гостите и сложи точка на спора. По този начин Байер се класира за финала на турнира за първи път от 2009 година насам, а там ще срещне победителя от втория полуфинал, който ще се проведе тази вечер, между отборите на Байерн Мюнхен и Айнтрахт Франкфурт. /БГНЕС