Батман става мексиканец в нов филм на HBO Max

Работи се по нов филм за Батман, но той не е точно същата версия на Тъмния рицар, с която вероятно сте свикнали. Главният герой във филма ще е мексикански Батман и той няма да се бори в защита на Готъм Сити, нито ще живее в 20-ти или 21-ви век. Тази нова версия на героя ще търси отмъщение по времето на империята на ацтеките.

Според Deadline HBO Max Latin America е поръчала да започне производството на предстоящия анимационен филм "Batman Azteca: Choque de Imperios", което се превежда като Батман от Ацтеките: Сблъсъкът на империите".

Мексиканският Батман ще се казва Йохуали Коатъл и, както е в случая с по-познатия герой Брус Уейн, трагична загуба ще го вдъхнови да приеме мантията на прилепа. Според официалното описание на филма, представено от Deadline, испанските конкистадори ще убият бащата на Йохуали - Толтекацин. За разлика от повечето представяния на произхода на Батман, чието действие се развива в по-съвременни времена, смъртта на бащата на Йохуали ще доведе до тежки последици не само за собствения му живот, но и за цялата му цивилизация. Той избягва в столицата на ацтеките Теночтитлан, за да предупреди крал Монтесума, и си прави дом в храма на Цинакан - бог на прилепите. Там, точно както Брус Уейн, Йохуали се обучава в бой и разработва устройства в стремежа си да отмъсти за баща си.

Мексиканският Батман ще бъде озвучен от Орасио Гарсия Рохас (Наркос: Мексико). Филмът ще бъде режисиран от Хуан Хосе Меса-Леон, който преди това е режисирал осем епизода на анимационния сериал на HBO Max's Harley Quinn. Не се съобщава кои гласовете на кои други актьори можем да очакваме да се появят в Batman Azteca, нито пък е разкрита дата на премиерата.

Batman Azteca е само един от нарастващия брой проекти, свързани с Батман на HBO Max. Наред с филмите, показани за първи път в кината, като тазгодишния "Батман", има "Титани" (в който има редица spin-off герои на Батман и в който Иън Глен изпълнява постоянно ролята на Брус Уейн) и анимационния сериал "Харли Куин". Има и предстоящ игрален филм за Батгърл, в който Майкъл Кийтън ще повтори ролята си на Батман./БГНЕС