Баскетболен бос в РСМ с български паспорт агитира за Вучич

Македонската баскетболна легенда Перо Антич смени много отбори в богатата си спортна кариера преди да подпише „договор“ със Сръбската прогресивна партия (СПП) на Александър Вучич, предаде репортер на БГНЕС.

С татуирано македонско знаме на гърдите и български паспорт в джоба си, бившият символ на Цървена Звезда и македонския национален отбор, а сега президент на Македонската федерация по баскетбол, Антич изрази ревностна подкрепа за сръбския президент, няколко дни преди изборите в Сърбия.

Разкритието за притежанието на българския паспорт бе направено от македонската журналистка Теодора Цветковска.

Като длъжностно лице във спортната федерация РСМ Перо Антич не би трябвало да участва в предизборна кампания, още повече на чужда държава. Федерацията е деполитизирана и забранява дейността на политически партии в нейните редици, за постигане на политически цели и интереси.

Преди три години Антич казва, че спортът стои по-високо от политиката, но явно е променил решението си. Неговата подкрепа не е просто лична позиция, той си позволява да говори от името на цялата Федерация и всички нейни клубове, играчи и служители.

Вучич обаче с радост сподели в социалните мрежи рекламния клип на СПП, в който баскетболистът изразява безусловната си подкрепа за него.

Спортистът получи „потупване по рамото“ от самия Вучич на неотдавнашна предизборна среща, след което Антич публикува видео с аплодисменти за сръбския президент от неговите симпатизанти.

Неотдавна СПП публикува списък с 2000 имена на общественици, подкрепили явно управляващия режим в Белград. Една част от обществениците, включени в списъка, се разграничиха от Вучич.

Всички останали обществени фигури, които си позволят да отправят критика срещу него, се разбиват в стената на медийното затъмнение, наложено от Вучич. /БГНЕС