Басино надви Шифрин за титлата в Супер-Г

Италианката Марта Басино спечели втора световна титла в кариерата си, след като триумфира в супергигантския слалом на шампионата на планетата по алпийски ски във Франция. 26-годишната Басино успя да изпревари с едва 11 стотни американката Микаела Шифрин, която отново се размина с рекорден седми златен медал от световни първенства.

Марта Басино.

Басино кара много силно във втората част на състезанието в Мерибел, като даде най-добро време в третия и четвъртия участък на пистата, за да завърши с резултат от 1 минута, 28.06 секунди. Шифрин също бе на много високо ниво, но в крайна сметка малко я раздели с първото място, а на почетната стълбичка се качи и австрийката Корнелия Хютер, която остана на 0.33 секунди от победителката.

За италианката това е втора титла и общо трети медал от световни първенства, докато Шифрин вече има 12 медала. Италия пък може да се похвали с две титли на шампионата във Франция, след като в понеделник Федерика Бриньоне триумфира в комбинацията.

Утре от 12:30 часа българско време в Куршевел ще се проведе Супер-Г при мъжете. Световното първенство продължава до 19-ти февруари. /БГНЕС