Барти сложи край на сезона си, няма да защитава титлата от Финалите на WTA

Световната номер 1 Ашли Барти няма да защитава титлата си от Финалите на WTA в Гуадалахара, Мексико следващия месец, заради карантината, на която ще трябва да се подложи при завръщането си в Австралия. 25-годишната Барти обяви, че не иска да "компрометира" подготовката си за Откритото първенство на Австралия през януари следващата година и по този начин слага край на сезона си.

За последно Барти игра на Ю Ес Оупън в началото на септември

Финалите на WTA, в които участват осемте най-добри тенисистки през сезона, се проведоха за последно през 2019 година, когато Барти триумфира с титлата. "Това бе трудно решение, но аз трябва да сложа приоритет върху тялото ми и възстановяването ми от този сезон и да се концентрирам върху това да имам възможно най-силната предсезонна подготовка за австралийското лято", коментира носителката на две титли от Големия шлем.

"С настоящите предизвикателства и карантинни изисквания при завръщането в Куинсленд, не искам да компрометирам подготовката си за януари. Концентрацията ми е изцяло насочена към австралийското лято, за да направя всичко по силите си да спечеля Аустрелиън Оупън", допълни Барти, която е неизменно на върха в световната ранглиста при жените от 9 септември 2019 година насам. За последно Барти игра на Ю Ес Оупън в началото на септември, където отпадна в трети кръг. /БГНЕС