Барселона загуби и от Атлетико Мадрид, Суарес с гол и асистенция

Слабата форма на Барселона от началото на сезона продължи и при гостуването на Атлетико Мадрид в осмия кръг на Ла Лига, което шампионите спечелиха с 2:0. По-рано тази седмица каталунците записаха катастрофална загуба с 0:3 при визитата си на Бенфика в двубой от Шампионската лига, а миналата вечер на "Уанда Метрополитано" те бяха надиграни категорично от тима на Диего Симеоне.

С основна заслуга за успеха на Атлети бе бившият голмайстор на Барселона Луис Суарес, който в 23-та минута асистира на Тома Лемар за първия гол, а точно преди почивката сам покачи на 2:0 след подаване от французина. След почивката играчите на Роналд Куман нямаха сили да отговорят и регистрираха първо поражение от началото на сезона в първенството, след което заемат девето място в класирането с 12 точки от седем мача. От своя страна Атлетико Мадрид се изравни с градския си съперник Реал на върха в таблицата. Двата отбора имат по 18 точки, но Реал е изиграл мач по-малко.

За Барселона това бе пореден слаб мач под ръководството на Куман, като каталунците не успяват да се разпишат в четири от последните си шест двубоя във всички турнири. След срещата обаче нидерландецът обяви, че има подкрепата на президента Жоан Лапорта и ще продължи да води тима. "Говорихме по телефона миналата вечер и тази сутрин отново. Има решение на случващото се, но не може да бъде направено за един ден. Трябва да работим здраво, да дадем време на младите играчи и да върнем в игра контузените нападатели", коментира Куман. /БГНЕС