Барселона с наглед лесна задача в реванша от четвъртфиналите на ЛЕ

Днес се играят реваншите четвъртфиналите в турнира Лига Европа. Програмата започва в 19:45 часа с Аталанта - РБ Лайпциг и продължава с три мача от 22:00.

Най-голям интерес безспорно предизвиква двубоят Барселона - Айнтрахт. Двата тима ще се изправят един срещу друг на "Камп Ноу", след като преди седмица направиха 1:1 във Франкфурт. Всички очакваха каталунците да влязат в реванша с аванс, но тимът трябва да е доволен, че не се оказа с пасив след първия двубой. Айнтрахт бе отборът, който отправи двойно повече удари от противника и пръв излезе напред в резултата. Сравнително бързо обаче Барса изравни, а в оставащото време никой не се разписа.

Първата среща в Германия завърши при равенство 1:1.

В неделя тимът на Шави отново не сбърка в Ла Лига и записа седми пореден успех, който оставя тима на втората позиция. Леванте оказа сериозна съпротива, отбелязвайки две попадения от дузпа, а победният гол на Люк де Йонг падна чак в 92-ата минута. Айнтрахт пък не спечели за трети пореден двубой от Бундеслигата, като отново разочарова на собствен терен. Отборът отстъпи пред Фрайбург с 1:2. Задачата на Барселона изглежда лесна, но всичко е възможно.

Реваншите от 1/4-финалите в Лигата на конференциите също са тази вечер. Там Рома има да наваксва изоставане от 1:2 срещу коравите норвежци от Бодьо/Глимт, които за втори път този сезон побеждават именития си съперник. "Вълците" имат предимство, че мачът е на "Олимпико" и са фаворити.

Лига Европа

19:45, Аталанта - РБ Лайпциг

22:00, Барселона - Айнтрахт

22:00, Лион - Уест Хем

22:00, Рейнджърс - Брага

Лика на конференциите

19:45, ПСВ - Лестър

22:00, Рома - Бодьо/Глимт

22:00, ПАОК - Марсилия

22:00, Славия Прага - Фейенорд. /БГНЕС