Барселона и Осасуна са първите два полуфиналиста за Купата на Краля

Барселона се класира за полуфиналите в турнира за Купата на Краля, след като постигна минимален успех над Реал Сосиедад с 1:0 у дома.

Усман Дембеле (д) вкара победния гол за Барса срещу Реал Сосиедад.

На „Камп Ноу“ ключовият момент в срещата дойде в 40-та минута, когато гостите от Сан Себастиан останаха в намален състав след директния червен картон на Брайс Мендес. Каталунците закономерно се впуснаха в атаки и седем минути след началото на второто полувреме Усман Дембеле преодоля вратаря Алекс Ремиро след асистенция на Жул Кунде. Гостите така и не успяха да отвърнат на предизвикателството предвид численото преимущество на съперника и така Барса достигна последните четири в надпреварата, която е печелил рекордните 31 пъти.

На полуфиналите компания на „блаугранас“ ще прави Осасуна, който срази Севиля с 2:1 след продължения.

Сблъсъкът в Памплона бе много драматичен, като домакините поведоха в 71-та минута чрез Езекиел Авила, но андалусийци вкараха срещаха в продължения след точната интервенция на Юсеф Ен-Несири в 94-та минута. Победата за Осасуна бе изкована в петата минута на първото продължение, когато в герой за тима се превърна резервата Абдесамад Езалзули.

Абдесамад Езалзули (л) се превърна в герой за Осасуна срещу Севиля.

Последните два четвъртфинала в турнира противопоставят миналогодишния финалист Валенсия и Атлетик Билбао, както и градско дерби между Реал Мадрид и Атлетико Мадрид. /БГНЕС