Барса последва Реал и загуби от Райо Валекано

Барселона не успя да се откъсне на 14 точки от шампиона и втори в класирането на Ла Лига Реал Мадрид, след като допусна поражение от Райо Валекано с 1:2 като гост. В Мадрид каталунците последваха Кралския клуб, който ден по-рано отстъпи на Жирона с 2:4, губейки за трети път от началото на кампанията в среща от 31-ия кръг на първенството.


Райо откри в 19-та минута след асистенция на Алваро Гарсия. В началото на второто полувреме съименникът му Франсиско Гарсия покачи преднината на домакините. Възпитаниците на Шави Ернандес намалиха изоставането си седем минути преди края на редовното време, когато Роберт Левандовски реализира дежурното си попадение с екипа на „блаугранас“. За повече обаче гостите нямаха сили и така загубиха за трети път от началото на сезона в Ла Лига.

Разликата с Реал остава 11 пункта, седем кръга преди края на кампанията. Райо е девети с 43 точки, като е на четири от шестия Виляреал, който е с мач по-малко. В следващия кръг тимът от Мадрид гостува на последния в класирането Елче, докато Барса ще се връща на победния път срещу Бетис на „Камп Ноу“.

Останалите резултати:

Атлетико Мадрид – Майорка 3:1

Хетафе – Алмерия 1:2

Селта – Елче 1:0. /БГНЕС