Балотаж на кметските избори в селата Тенево и Карлуково

Днес се провеждат частични избори за кмет в село Тенево, община Тунджа на втори тур и в село Карлуково, община Луковит, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Миналата седмица в Тенево не успяха да определят кмет сред тримата кандидати.

От общо 1269 имащи право на глас, независимият кандидат Димитър Комитов бе събрал 415 гласа, издигнатият от ПП ГЕРБ Диян Шишков - 385, а кандидатът на партия "Обединена социалдемокрация" Кольо Колев 38 гласа. Днес се провежда и изборът между първите двама кандидати.

В Карлуково ще се проведе балотаж между Петко Иванов от Коалиция „БСП за България” и Марияна Иванова-Маринова от ГЕРБ.

БГНЕС припомня, че на 27 септември беше първият тур в няколко населени места на частичните кметски избори. Срещу кандидатите на управляващата партия ГЕРБ се изправиха опонентите им от БСП и ДПС. Още на първия тур с победата се поздравиха кандидатите на ГЕРБ в Септември, Стрелча, Соколаре, Бозвелийско, Киченица, Медовина, Карагеоргиево, Острец и Брестак. С преднина от 120 гласа пред кандидата на ДПС – Метин Латифов от ГЕРБ спечели местния вот в с. Карагеоргиево (община Айтос) също на първи тур.

Отново на първи тур Юзджан Рамаданов от ГЕРБ бе избран за кмет на с. Киченица (община Разград). Там той събра 169 гласа срещу 141 и 21 за кандидатите на ДПС и БСП. ГЕРБ ще има кмет и в с. Медовина (община Попово). Тодор Борисов спечели срещу кандидата на АБВ.

С победа (516 на 63 гласа) над кандидата на БСП - Иван Параскевов печели изборите в най-голямото село в община Провадия – Бозвелийско. Йошка Цветкова пък става кмет на с. Соколаре (община Бяла Слатина), след като още на първи тур победи кандидатите на ДПС и БСП.

Виолета Кръстева и Нели Димитрова от ГЕРБ печелят изборите в кметство Острец (община Търговище) и с. Брестак (община Вълчи дол), тъй като са единствените кандидати. Същото важи и за подкрепения от ГЕРБ кандидат за кмет на община Септември - Васка Рачева. Според паралелното преброяване в община Стрелча подкрепеният от ГЕРБ Георги Павлов печели с над 500 гласа срещу кандидата на АБВ.

ГЕРБ губи изборите в с.Бохот (община Плевен), с. Брягово (община Първомай), с. Къпиновци (община Исперих), с.Водно (община Дулово) и с.Аканджиево (община Белово). /БГНЕС