Балъков: Ще се съобразим със съперника, в България няма расизъм

Селекционерът на България Красимир Балъков вярва в шансовете ни да изненадаме Англия в европейската квалификация утре, предаде репортер на БГНЕС. Според бившия наставник на Етър България има своите шансове, но трябва да има съвкупност от много фактори, за да успеем да измъкнем позитивен резултат от четвъртите в света на Гарет Саутгейт.

При всички положения ще има ротации в отбора. Опитваме се да решим проблемите си, имаме по-малък избор от Англия, но утре ще започнат тези, които смятам, че ще са готови за битка. Отново ще повторя - нашата цел е март месец и баражите, това е истината и реалността. Англичаните играят с много динамика, имат играчи от световна класа и ние ще се съобразим с това. Иска ми се да стане хубав спектакъл. Ако Господ е с нас както през 1993 г., можем да направим нещо", заяви Балъков пред медиите.

Балъков изрази своето мнение и относно евентуални проблеми с расизма, които могат да възникнат на стадиона. Темата бе широко обсъждана последната седмица, тъй като редица играчи на Англия изразиха своята готовност да напуснат терена в София, ако бъдат подложени на расистки скандирания. Според националния ни селекционер този въпрос не бива да бъде преекспониран, защото няма смисъл да се коментира нещо, което не се е случило.

Почти цялата си кариера съм прекарал в България и не съм ставал жертва на расизъм. Иначе за мача ще подходим с уважение, но не прекалено. Ще играем срещу футболисти от световна класа и това е огромна възможност за нас да се докажем. Ако дадем всичко от себе си, изпълним всички тактически указания и с подкрепата на нашата публика, чиято подкрепа ще ни даде крила, се надявам на един добър резултат", заяви едно от новите лица в националния отбор - десният бранител Георги Пашов. /БГНЕС