Балъков: Ще ни е нужно време, а такова във футбола няма

Ще ни е нужно време, а такова във футбола няма. Това заяви старши треньорът и главен мениджър на ЦСКА 1948 Красимир Балъков преди двубоя от пети кръг на Първа лига срещу Монтана тази неделя, 13 септември, от 18:45 часа на Националния стадион „Васил Левски. На пресконференцията в Пресклуб „България“ присъства и вратарят на „червените“ и капитан на националния отбор до 21 г. Даниел Наумов.

Балъков обяви, че тимът няма да подцени Монтана в неделя.

По време на паузата за националните отбори проведохме добра подготовка, свършихме доста работа. Предстоят още няколко такива прекъсвания заради срещи на представителния тим, като се очаква да проведем няколко контроли, вероятно една от тях ще бъде с Берое. Искаме да играем със силни отбори. Трябваше да изиграем проверка и по време на тази пауза с Ботев Пд, но тя пропадна заради многото контузени футболисти в техния състав“, започна Балъков. „Ще изпълнявам както длъжността главен мениджър, така и тази на старши треньор. Моята работа е да помагам на младите специалисти и в лицето на Йордан Юруков аз виждам едно много кадърно и способно лице. Появиха се разни спекулации в медиите, които по никакъв начин не ме засягат, затова исках да изясня тази вътрешноклубна промяна“. Ние сме нов отбор, с много нови играчи, ще ни е нужно време, а такова във футбола няма – трябва да сме търпеливи и очаквам в следващите четири мача да играем по-добре“, коментира той вътрешноклубната промяна в редиците на армейците. Наставникът на столичани е категоричен, че тимът не може да си позволи никакво подценяване в домакинството на Монтана. „Не можем да си позволим никакво подценяване. Резултатът на Монтана в предишния мач не е от голямо значение. Изчистихме много неща по време на паузата, сега трябва да наблегнем на малките детайли. Относно Андон Гущеров, той продължава да се възстановява, но се надявам до 1-2 седмици да бъде готов за игра“. „Излизаме за победа срещу Монтана. Не може да има някакво подценяване, все пак ние сме без успех в първите си четири мача. Мисля, че сме готови за двубоя. Относно националния отбор до 21 г., вярваме в класирането на Европейско първенство. Не смятам, че има някаква разлика между Русия и Сърбия, различни мачове. Отговорността да нося капитанската лента е голяма“, сподели стражът на ЦСКА 1948 Наумов, който е и капитан на младежия национален отбор до 21 г.

Наумов вярва в класирането на младежите до 21 г. за Европейско първенство.

„Червените“ ще търсят първа победа през сезона срещу състава на Монтана след три равенства и поражение от първите си четири срещи. Играчите на Никола Спасов пък загубиха последния си двубой от кампанията, и първи за сезона, от Левски с убедителното 0:4. /БГНЕС