Байдън в Мексико за срещата на върха на северноамериканските лидери

Президентът на САЩ Джо Байдън пристигна в Мексико за да дискутира въпросите на миграцията и трафика на наркотици, както и за срещата на върха на северноамериканските лидери.

Байдън пристигна на новото международно летище на Мексико Сити, Фелипе Анхелес, разположено северно от столицата. Той бе посрещнат на червен килим от мексиканския си колега Андрес Мануел Лопес Обрадор, който след това се присъедини към Байдън в бронираната му лимузина за пътуването от летището.

В понеделник и вторник Байдън ще се срещне с Лопес Обрадор и канадския министър-председател Джъстин Трюдо в рамките на така наречената среща на върха "Тримата амигоси".

Макар че на масата са поставени и въпроси, свързани с търговията и околната среда, Байдън постави на преден план и в центъра на своето пътуване, което е първото му посещение в Мексико в качеството му на президент, ръста на незаконната миграция и опасната контрабанда на наркотици./БГНЕС, АФП

Днес президентът на САЩ Джо Байдън за първи път от встъпването си в длъжност посети границата между САЩ и Мексико, като посети входния пункт в Ел Пасо, Тексас, който е в центъра на дебатите за нелегалната имиграция и контрабандата.

Той трябваше да се срещне с митнически и имиграционни служители на граничния пункт "Мост на Америките", преди да отлети за Мексико сити за регионална среща на върха с лидерите на Мексико и Канада.