Байдън похвали американците за борбата им срещу COVID

Президентът на САЩ Джо Байдън похвали американците за тяхната сила и устойчивост пред бушуващата пандемия COVID-19, като призова за „надежда и обновление“ през празничния сезон.

В първото си коледно обръщение като президент Байдън похвали „огромната смелост, характер, издръжливост и решимост във всички вас, които лекувате, утешавате, преподавате, защитавате и служите по всякакви начини“.

Байдън - набожен католик, допълни, че „за нацията се молим като в Писанието - за намиране на светлина в тъмнината, което също е може би най-американското нещо, което трябва да се направи“.

Семейство Байдън и Командър

След изявлението Байдън и съпругата му Джил разговаряха с военнослужещи от страната и от американските бази в чужбина. На събитието присъства и най-новото попълнение в първото семейство, бебето немска овчарка Командър. „Като ваш главнокомандващ, исках да използвам възможността да кажа благодаря, благодаря, благодаря“, обърна се Байдън към войници, базирани в Катар, Бахрейн, Румъния и американския щат Колорадо.

„Вие сте здравият стоманен гръбнак на нацията“, каза той, припомняйки, че синът му Бо, който почина от рак на мозъка през 2015 г., е служил в Ирак. /БГНЕС