"Бързи и яростни 10" с най-високия бюджет в историята си - 340 млн. долара

Въпреки че до премиерната дата на „Бързи и яростни 10“ - 19 май 2023 г. - остава още половин година, от Universal имат големи надежди, че съдбата на филма ще отбележи гигантски касови резултати, тъй като одобриха разтеглив бюджет, който ще влее във филма цели 340 млн. долара. Според The Wrap, студиото е увеличило разходната мощ на последната част от франчайза "Бързи и яростни", като е добавило 40 млн. долара към първоначалния лимит от 300 млн. долара. Със звездния списък, който може да се похвали с нови имена като Джейсън Момоа, Бри Ларсън и Рита Морено, и с отбелязването на завръщането на франчайза след двегодишно прекъсване, е очевидно, че Universal напълно вярва в нуждата на публиката от бърза скорост и следващата история в забързания свят на екипа на "Бързи и яростни".

За дългия период на съществуване на поредицата, франчайзът е събрал 6,6 милиарда долара от продажби в световния бокс офис. Ясно е, че Universal очаква да увеличи още повече залога с „Fast X“.

И така, какво влиза в бюджета на филма и го прави със 140 млн. долара по-скъп от последния филм от сагата? Ами, когато имаш огромно семейство - е - актьорски състав, пълен с някои от най-големите имена в Холивуд, трябва да издадеш и огромни чекове. Актьорите, сред които Вин Дизел, поискаха увеличение на заплатите, а с многобройните поддържащи актьори сме сигурни, че продукцията ще отдели повече, за да бъдат всички на борда доволни.

Към това се добавя и фактът, че всички проекти във филмовата индустрия са изправени пред по-високи разходи поради новите правила за безопасност, произтичащи от пандемията от COVID-19. От рутинните тестове до повишените цени на стоките (нещо, което всички ние усещаме в портфейлите си), сцените и снимачните площадки на Холивуд не са лишени от своите проблеми, свързани с инфлацията на базата на COVID. Въпреки препятствията, нещата се движат доста гладко за продукцията.

Филмът по сценарий на Джъстин Лин и Дан Мазо попадна в режисьорските ръце на Луис Летерие, след като дългогодишният режисьор на поредицата Лин, който стои зад "Бързи и яростни: Токио дрифт", "Бързи и яростни", "Бързи и яростни 6" и "Бързи и яростни 9“", се оттегли от поста в самото начало на снимките. Не се знае много около сюжета на десетия филм, но знаем, че той е обявен за последната история във франчайза. Семейството ще се завърне по-силно от всякога и ще се изправи срещу нов враг - този на героя на Джейсън Момоа, Данте.

Знаем също, че невероятната Рита Морено, която се подготвя за още една звездна комедия в "80 for Brady", ще участва в ролята на Абуела Торето - бабата на Дом, Якоб и Миа. А освен това към актьорския състав се присъединяват Бри Ларсън, Даниела Мелхиор и Алън Ричсън с все още необявени роли. Същевременно в "Бързи и яростни 10" ще видим познатите лица не само на Дизел, но и на дългогодишните любимци на франчайза, сред които Джейсън Стейтъм, Мишел Родригес, Тайрийз Гибсън, Чарлийз Терон и Карди Би. /БГНЕС