Българинът от Охрид Пендиков е със спукани, ребра, прешлени и счупена челюст

23-годишният българин от град Охрид Християн Пендиков е с множество спукани прешлени, ребра и счупена челюст. Пендиков бе нападнат снощи в гръб от Илия Спасески и още двама души, предаде репортер на БГНЕС.

Нападението бе извършено снощи около 22.00 часа българско време пред заведението "Тино". Пендиков е бил заедно с още едно момиче. Преди да напусне бара той е бил обиждан и провокиран от компанията на Спасески с целия официален арсенал от държавната идеология в РС Македония - бугараш, татарин, фашист, ще ви....майката българска.

В момента той е настанен за лечение в местната болница. Предстои транспортирането и прехвърлянето му в болница в Скопие.

Пендиков е секретар на местното българско сдружение и е единственият, който публично защитава своята принадлежност и произход. Преди месец той бе в София и подробно описа случващото се с българите в РСМ, но до момента няма нито една официална реакция нито в София, нито в Скопие за описаните от Християн Пендиков случаи на терор и репресии върху местните българи.

Репортерът на БГНЕС съобщи, че има записи от камери, на които ясно се вижда кои са нападалите, кои са провокаторите и извършителите на престъплението. Самият репортер е запознат със записа. /БГНЕС