България завърши с победа участието си на Световното по волейбол за жени

Макар и късно, българският национален отбор се вдигна и спечели първа победа на Световното първенство по волейбол за жени. Момичетата ни разгромиха аутсайдера в групата Казахстан с 3:0 (25:18, 25:22, 25:18). Възпитаничките на Лоренцо Мичели могат само да съжаляват за пропуснатите възможности срещу Германия и Канада, както и страхотния мач със световния първенец Сърбия, които със сигурност можеха да ни изкарат от първата група.

Селекционерът на жените Лоренцо Мичели.

Мичели заложи на всички титулярки и те не го подведоха. Капитанът Елица Атанасиевич и Нася Димитрова не оставиха никакъв шанс на Казахстан, който завърши турнира без спечелен гейм. В първата част, в много кратки моменти нашите се пропукваха и логично лесно спечелиха на 18.

Вторият гейм беше най-завързан. Там като че ли съжалението от пропуснатото в предишните мачове взе превес. Но въпреки това България направи необходимото и спечели с 25:22. И това беше нормалното – не трябваше да напускаме турнира със загубен гейм срещу аутсайдера. В третата част отново България беше тотален доминант на игрището. Подобно на първата, спечелихме с 25:18, след като непрекъснато водихме в резултата. България напусна Световното първенство с високо вдигната глава, но и със съжалението, че можеше да постигне много повече.

Реализатор за България бе капитанът Елица Атанасиевич с 15 точки. Нася Димитрова реализира 11 точки, а Мирослава Паскова и Радостина Маринова добавиха по още 10 точки за успеха. /БГНЕС