България завърши Европейското по бокс до 22 години с четири медала

България приключи с актив от 4 медала на Европейското първенство при 22-годишните в Пореч. Радослав Росенов (60 кг) ликува със златния медал, Рами Киуан (75 кг) със сребърно отличие, а с бронзови медали се поздравиха Ергюнал Себахтин (48 кг) и Николай Маринов (57 кг).

Радослав Росенов е европейски шампион

Вчера носителят на Купа „Странджа“ Росенов затвърди превъзходството си в категория до 60 килограма, след като срази украинеца Максим Власюк с 5:0 съдийски гласа. 18-годишният ни талант продължава с впечатляващото си представяне при мъжете и отново показа, че го очаква много сериозно бъдеще.

Срещата премина равностойно, като родният боксьор даде всичко от себе си и се раздаде до последния гонг. Той изостана в съдийските карти след първите два рунда и в третия се хвърли с максимални сили, за да опита да обърне развоя на събитията. Рами на два пъти притисна в ъгъла хърватина, но той успя да се измъкне от сложните ситуации и в крайна сметка да стигне до победата.

След това Рами Киуан спечели сребърен медал. Родният национал стана вицешампион на Стария континент в категория до 75 килограма. В заключителния мач на турнира миналата вечер той отстъпи с 1:4 съдийски гласа на представителя на домакините Габриел Веочич. С този двубой бе закрито и първенството в Хърватия.

Срещата премина равностойно, като родният боксьор даде всичко от себе си и се раздаде до последния гонг. Той изостана в съдийските карти след първите два рунда и в третия се хвърли с максимални сили, за да опита да обърне развоя на събитията. Рами на два пъти притисна в ъгъла хърватина, но той успя да се измъкне от сложните ситуации и в крайна сметка да стигне до победата. /БГНЕС