България загуби от Бразилия в последния си мач в София

България отстъпи на Бразилия с 0:3 гейма – в отделните части 21:25, 19:25 и 22:25, в последния си двубой от втората седмица на Лигата на нациите. В зала „Арена Армеец“ нашите не успяха да окажат сериозна съпротива на действащия носител на трофея и закономерно допуснаха трето поредно поражение в столицата.

Пред погледа на бившия президент Георги Първанов „лъвовете“ изостанаха в началото на откриващия гейм, но постепенно понастигнаха съперника. Възпитаниците на Николай Желязков имаха добри възможности да измъкнат нещо повече, но в крайна сметка загубиха частта с 21:25. Във втората южноамериканците бяха още по-убедителни и спечелиха на 19 точки. В третия гейм „трикольорите“ отново догонваха в резултата и в крайна сметка не успяха да запишат и гейм срещу тима на Ренан Дал Зото.

С една победа и три поражения приключиха нашите втората седмица от Лигата на нациите.

За националите ни най-резултатен беше Мартин Атанасов, който записа 12 точки. Той бе и единственият от нашия отбор с двуцифрен точков актив – девет добави Аспарух Аспарухов, а звездата ни в атака Александър Николов остана с едва пет пункта. За победителите цели петима бяха с десет и повече точки, водени от Йоанди Леал с 12 – по 11 добавиха Исак Сантос и Рикардо Лукарели, а с по десет се отчетоха Флавио и Дарлан.

Така България загуби трета поредна среща в София, след като записа първа победа в Лигата на нациите срещу Иран с 3:0. Последваха обаче последователни поражения от Австралия с 2:3 и САЩ с 1:3, преди отборът да отстъпи чисто на актуалните шампиони. Родните волейболисти остават предпоследни в класирането с актив от шест точки, колкото имат и намиращите се над тях Канада и Китай. Бразилците са шести в подреждането с 15 пункта, на шест от лидера Полша, който днес надви САЩ с 3:1. Световните шампиони поделят върха с олимпийските първенци от Франция, надвили Германия със същия резултат.

Момчетата на Николай Желязков подновяват участието си в Лигата на нациите на 5 юли, вторник, от 18:00 часа българско време срещу Италия в Гданск. /БГНЕС