България взе точка, но отстъпи на Белгия след петгеймова драма в Лигата на нациите

Женският национален отбор по волейбол на България не успя да продължи победния си път в Лигата на нациите. Момичетата на селекционера Лоренцо Мичели загубиха драматично Белгия след петгеймова битка с 2:3 (22:25, 23:25, 25:20, 25:20, 15:17) в последния си мач от втория уикенд в Лигата на нациите в Манила, Филипините.

Така „лъвиците“ взеха ценна точка, но остават с две победи засега в световната надпревара. С това националките ни заемат 14-то място във временното класиране с шест пункта. Зад нас са Нидерландия с един успех и две точки и Корея без победа и без точка.

Стартов състав: Лора Китипова, Силвана Чаушева, Мария Йорданова, Мирослава Паскова, Нася Димитрова, Мира Тодорова - Жана Тодорова-либеро.

С най-голям актив за българките за втори пореден мач бе Мария Йорданова с 19 точки (2 блока). Нася Димитрова добави 14 пункта (9 блока). Силвана Чаушева приключи със същия актив (1 ас, 1 блок). Оставането ни в Лигата на нациите зависи от последния турнир в София. Той ще се проведе между 28 юни и 3 юли. /БГНЕС