България измъкна точка от Грузия в Тбилиси

България записа трета точка в тазгодишното издание на Лигата на нациите. Тимът ни, воден от Георги Иванов-Гонзо, измъкна 0:0 при гостуването си на Грузия. Само преди седмица нашите загубиха с 2:5 от същия съперник в Разград.

Срещата в Тбилиси не предложи особени футболни достойнства и заслужено двата отбора си поделиха по точка, а националите продължават да няма победа като гост вече над 3 години и 9 месеца. За последно с Петър Хубчев начело „лъвовете“ удариха с 2:1 Словения в Лигата на нациите. Този двубой се игра на 6 септември 2018 г. След това записахме 22 срещи без успех.

В осмата минута на мача трибуните на стадиона в Тбилиси аплодираха полузащитника Тодор Неделев, който пострада тежко в автомобилна катастрофа в петък и бе опериран по спешност.

България стигна до една от редките си възможности пред съперниковата врата в 20-ата минута, когато Георги Миланов центрира и Георги Костадинов стреля с глава, но ударът му мина покрай вратата на Джоджи Лория.

След точно час игра Кварацхелия бе изведен очи в очи със стража Николай Михайлов, полузащитникът на Грузия прехвърли вратаря на „трикольорите“ но Пламен Гълъбов изчисти топката пред голлинията. Секунди по-късно Микутадзе стреля с глава, но Михайлов спаси.

Десет минути преди края на редовното време Мартин Минчев опита късмета си с удар от границата на наказателното поле на домакините, но топката бе уловена с лекота от вратаря Лория.

Отборът ни заема третото място във временното класиране на групата с актив от 3 точки. Зад нас е тимът на Гибралтар с един пункт, който загуби с 0:4 от Северна Македония в другия мач от групата, игран днес. Комшиите са втори със 7 точки, а лидер е Грузия с 10. /БГНЕС