България ще търси четвърта поредна победа под ръководството на Кръстаич

Националният отбор на България ще се изправи срещу Люксембург в контролна среща днес, 20-ти ноември, от 16:00 часа българско време. "Лъвовете" на Младен Кръстаич ще излязат на "Стад дьо Люксембург" с амбиция да постигнат четвърта поредна победа под ръководството на новия си селекционер.

Селекционерът на "лъвовете" Младен Кръстаич.

В сряда България записа успех при гостуването си на Кипър с 2:0 в друга проверка, като головете отбелязаха играчите на Лудогорец Кирил Десподов и Спас Делев. Преди това националите победиха Гибралтар с 5:1 в двубой от Лигата на нациите при дебюта на Кръстаич, а няколко дни след това записаха бойка победа над Северна Македония с 1:0 в Скопие.

Такива двубои са важни, защото придобиваме увереност в тях. Ще се опитаме да продължим с позитивните резултати и съм сигурен, че въпреки натрупаната умора играчите ще се раздадат максимално”, коментира селекционерът на България Младен Кръстаич на пресконференцията преди мача. Капитанът на тима Кирил Десподов призова съотборниците си да се вложат максимално в утрешния мач. “Този отбор е пълен с млади момчета и му трябва търпение и подкрепа. Трябва да надграждаме стъпка по стъпка. Когато играеш за България, не може да става дума за умора, винаги трябва да се влагаш на 100 процента”, каза Десподов.

България и Люксембург са изиграли 14 мача помежду си до този момент, като "лъвовете" доминират категорично с 13 успеха и едно равенство. Равенството дойде в последния сблъсък между двата тима, който се игра в Люксембург през октомври 2017-та година в квалификациите за Мондиал 2018. /БГНЕС