България с убедителен успех над Гибралтар в дебюта на Кръстаич

Националният отбор на България си осигури оставане в Лига С на Лига на нациите, след като разби Гибралтар с 5:1 у дома в предпоследния си мач от група 4 на турнира. "Лъвовете" нямаха успех в досегашните си четири мача в групата, но бяха убедителни срещу Гибралтар в двубоя на "Хювефарма Арена" в Разград, който бе дебют на Младен Кръстаич начело на тима.

Снимка: Фейсбук Team Bulgaria

Сръбският специалист направи доста промени в състава и заложи на нова система с трима централни бранители - Валентин Антов, Петко Христов и Антон Недялков, които действаха пред вратаря Даниел Наумов. По двата фланга Кръстаич заложи на Иван Турицов и младия Марин Петков; в центъра на терена стартираха Илия Груев, Филип Кръстев и Илиян Стефанов, а в нападение - Радослав Кирилов и капитанът Кирил Десподов.

В 23-та минута Антов откри резултата с глава след ъглов удар за дебютния си гол за България, но гостите изравниха само три минути по-късно чрез Рой Чиполина. Още преди почивката България отново излезе напред с гол на капитана Кирил Десподов. През второто полувреме домакините доминираха и стигнаха до нови три попадения, дело на Радослав Кирилов, Илиян Стефанов и Кирил Петков.

По този начин България вече има шест точки и няма как да завърши на последната позиция в групата. В другия мач от миналата вечер Грузия победи Северна Македония с 2:0 у дома и си осигури първото място с 13 точки, докато Северна Македония има 7. В последния мач в понеделник, 26 септември, България гостува в Скопие в пряка битка за втората позиция, като играчите на Кръстаич се нуждаят от победа, за да изместят своя съперник. /БГНЕС