България не издържа срещу Хърватия и загуби след късен обрат

Националният отбор на България загуби от Хърватия с 1:2 в контролна среща в Доха, Катар. "Лъвовете" стояха добре на терена в големи периоди от мача срещу световния вицешампион, но не издържаха в края и допуснаха два късни гола.

Десподов се превърна от герой в грешник в рамките на секунди

От самото начало на срещата хърватите, които бяха без Лука Модрич, Матео Ковачич и Иван Перишич в титулярния състав, контролираха събитията и на няколко пъти тестваха българския вратар Светослав Вуцов, който обаче отрази няколко опасни удара през първото полувреме. От своя страна играчите на Ясен Петров пробваха да затруднят съперника на контраатака и стигнаха до едно добро положение, когато Радослав Кирилов стреля силно по диагонала, но вратарят на Хърватия Ивица Ивушич изби в корнер.

След почивката картината на терена не се промени, но в 63-та минута защитникът на Хърватия Дуйе Чалета-Цар получи втори жълт картон за грубо нарушение срещу Кирил Десподов и тимът остана с човек по-малко. България се възползва от численото си преимущество и в 69-та минута Десподов бе изведен по отличен начин от резервата Атанас Илиев и вкара за 1:0. След това обаче българският футболист направи огромна глупост и в радостта си свали своята фланелка, въпреки че вече имаше жълт картон. Реферът от Катар Мохамед Ал Мари показа втори жълт картон на крилото на Лудогорец и България също заигра с десет души.

Това бързо си пролича на терена, особено след влизането в игра на носителя на Златната топка Лука Модрич в 72-та минута. Само четири минути по-късно халфът на Реал Мадрид изравни от дузпа, отсъдена за спорно нарушение на Мики Орачев, а малко след това Андрей Крамарич вкара втори гол за Хърватия след отлични индивидуални действия в нашето наказателно поле. "Лъвовете" все пак имаха един последен шанс да изравнят, но Боби Цонев и двама негови съотборници не успяха да завършат успешно контраатака, в която бяха срещу само един защитник на противника.

По този начин България приключи турнето си в домакина на Мондиал 2022 с две загуби с по 1:2, като тимът ни няма победа като гост във вече 20 поредни двубоя. /БГНЕС