Подкрепа за Украйна: Да спрем безумието, наречено война

България излезе на голямо шествие в подкрепа на суверенна Украйна! На пл. Независимост тази вечер се събраха огромно множество подкрепящи украинския народ, предаде репортер на БГНЕС.

Развяваха се знамена, хората носеха и плакати, на които пишеше: „Мир!“, “No war” и др.

Само на няколкостотин километра от нас един народ се бие за своята свобода и за бъдещето на Европа с цената на огромни невинни жертви и разрушения. Този народ успя да изненада целия свят с достойнството, смелостта и издръжливостта си.

Същевременно България е в плен на все по-силната хватка на руската пропагандна война срещу страната ни.

Огромното множество, развявайки украински и български знамена, както и знамена на ЕС, мина по бул. Цар Освободител покрай сградата на Народното събрание и блокира Орлов мост за около час.
Гражданите разпънаха на Орлов мост голям плакат с призив към руския президент: „Путин, в името на човечеството, спри войната!“.

Протестиращите носeха и транспаранти с надписи: „Да спасим Украйна, да спрем насилието там. Да спрем убийствата на мирни граждани и разрушаването на техните домове! Да спасим хората от жажда, глад и студ! Да спасим ранените! Да спрем безумието, наречено война“, „Пълна подкрепа за Украйна“. /БГНЕС

Тагове: