Австриец спечели спускането за Световната купа в Бормио

Винсент Крихмайер постигна победа №14 за Световната купа, след като спечели спускането в италианския зимен център Бормио. 31-годишният австриец изпревари с 0,40 секунди канадеца Джеймс Кроуфорд. Трети се нареди Александер Аамод Килде (Норвегия), който изостана на 0.68 от победителя.

Водачът за Световната купа Марко Одермат сметка отстъпи на Крихмайер с 1.46 секунди и се нареди на четвъртото място. Рекордьорът по победи на пистата в Бормио Доминик Парис (Италия) този път остана едва девети, на 2.29 секунди от победителя.

Одермат остава начело за Световната купа с 846 точки. На втора позиция е Аамод Килде с 585. Днешният победител се придвижи с две места нагоре и вече е пети. В битката за малкия кристален глобус в спускането Килде остава начело с 405 точки и преднина от 99 пред Одермат. Третото място се заема от днешния победител Крихмайр, който е с пасив от 136 пункта.

Сезонът в Световната купа при мъжете продължава утре със супергигантския слалом в Бормио, който ще бъде и последното изпитание за състезателите за календарната 2022 година. Стартът на надпреварата е в 12:30 часа българско време. /БГНЕС