Атлетико Мадрид продължава да трупа преднина на върха в Ла Лига

Отборът на Атлетико Мадрид увеличи преднината си на върха в класирането на Ла Лига на четири точки, след като победи Севиля с 2:0 у дома в отложен мач от четвъртия кръг на испанския шампионат.

Атлетико Мадрид се справи със Севиля у дома.

На "Естадио Уанда Метрополитано" домакините започнаха силно и поведоха в резултата още в 17-та минута чрез Анхел Кореа, който се разписа след подаване на Киъран Трипиър, чийто футболни права бяха възстановени след наказанието за нарушаване на правилата за залагане. Гостите от Андалусия контролираха играта и бяха по-активни, но не успяваха да преодолеят желязната защита на Атлети. Възпитаниците на Диего Симеоне сложиха точка на спора в 76-та минута, когато Саул Нигес оформи крайното 2:0.

По този начин Атлетико вече има 41 точки, четири повече от втория Реал Мадрид, като "дюшекчиите" са изиграли и два мача по-малко от градския си съперник. Лидерите в класирането също така са допуснали едва шест гола в 16 мача от началото на сезона. От своя страна Севиля заема шеста позиция в подреждането с актив от 30 точки.

В друг мач от миналата вечер Гранада победи Осасуна с 2:0. /БГНЕС