Атлетико Мадрид поведе еднолично след грешка на Реал

Отборът на Атлетико Мадрид ще посрещне 2021 година еднолично на върха на класирането в Ла Лига, след като спечели последния си мач за годината срещу Хетафе, а в същото време градският съперник Реал сбърка при гостуването си на Елче.

Луис Суарес вкара единствения гол за победата над Хетафе.

На "Естадио Уанда Метрполитано" нападателят Луис Суарес отбеляза единствения гол за победата на Атлети над Хетафе с 1:0, като това бе 11-ти успех за отбора в 14 мача в първенството. Това бе 18-ти мач за Атлетико Мадрид срещу Хетафе, откакто Диего Симеоне пое тима, като "дюшекчиите" все още не са допуснали гол срещу този съперник.

Малко по-късно Реал Мадрид прекъсна серията си от пет поредни победи в Ла Лига и направи равенство 1:1 при гостуването си на Елче. Лука Модрич даде преднина на Кралския клуб в 20-та минута с първия си гол с глава за тима в 364 мача в шампионата, но малко след почивката Фидел Чавес изравни от дузпа, отсъдена за нарушение на Дани Карвахал срещу Антонио Барахан. До края на срещата не паднаха повече голове и двата тима поделиха точките.

По този начин Атлетико вече има 35 точки, две повече пред втория Реал, като тимът на Диего Симеоне има и предимството да е изиграл два мача по-малко от началото на кампанията. /БГНЕС