Атанасова: Благодарение на ГЕРБ има правителство и ще има съдебна реформа

В рамките на седмица министрите ще започнат да извеждат най-важните приоритети. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова пред бТВ.

Тя припомни, че с ПП-ДБ е работено върху обща законодателна програма и има съгласие как тя да изглежда.

„Има теми, които са изведени, като приоритет на това правителство – конституционна реформа, Шенген, евроатлантическият път на България“, добави Атанасова.

Тя отбеляза, че за нея това правителство е голям личен компромис, но в същото време подчерта, че то е единствената възможност за стабилно управление.

Този компромис трябваше да бъде направен. Имах твърде много критики и претенции към персоналния състав на това правителство, например за Асен Василев като финансов министър. Ние обещахме стабилност на българските граждани и това бе по-добрият вариант. Гласувах „за“ и заради Мария Габриел, която ще вложи усилия, за да докаже, че България може. Ние направихме огромен компромис само и само да има България правителство“, каза Атанасова.

По отношение на темата с исканите имунитети, тя каза: „Бойко Борисов колко години е лице без имунитет? За съдебна реформа говорим от толкова отдавна. Сега ще бъдем гарант и ще положим всички усилия да има конституционна реформа, защото си държим на думата“.

Атанасова смята, че не е логично прокуратурата да иска имунитета на Кирил Петков след две години. Според нея в случая тя действа като бухалка.

„Всичко, което сме заявили като наш приоритет ще бъде направено. Благодарение на ГЕРБ има правителство и ще има и съдебна реформа“, подчерта Атанасова. /БГНЕС