Атанасов: Има жестока съпротива срещу създаването на редовна власт

Има жестока съпротива от различни среди в България срещу създаването на редовна власт, в която участваме ПП-ДБ. Това заяви депутатът от ПП-ДБ Атанас Атанасов, председател на ДСБ.


„Останалите политически сили много съжаляват, че не са се споразумели за първия мандат“, каза той по Нова тв.

Според него създалата се ситуация показва, че ПП-ДБ са на прав път.

„Политическата криза в България, започнала с протестите през 2020 г., не е решена. Битката между старото статукво и новите политически сили не е решена. На изборите видяхме, че силите са изравнени“, каза Атанасов.

Според него една от причините да има такава твърда атака са готовите ни законопроекти за промяна на системата за сигурност у нас. „На фона на войната в Украйна видяхме пробиви. Руската агентура е активирана максимално у нас. Тя е заинтересувана у нас да има пробив. Има амалгама от интереси, насочена към създаването на редовно правителство с мандата на „Продължаваме промяната“, посочи Атанасов.

По отношение на Радостин Василев, който се очаква да обяви днес свой политически проект и да огласи тайни записи, Атанасов каза: „Той вероятно е един амбициозен човек, на който не са му задоволени амбициите. Той е един инструмент на тези, които не искат правителството“.

Според председателят на ДСБ става дума за различни среди, които иначе помежду си не се понасят, но сега си взаимодейства. Среди, свързани с президентството, на които им се услади служебната власт и такива от някои от партиите на статуквото, каза Атанасов. „Не мога да знам на 100% дали президентът е свързан, но има хора около него, министри, които се надяваха да управляват по-дълго“, добави той.

„Ние ще направим всичко необходимо, въпреки атаките, за да създадем редовна власт, защото това е необходимо на България“, подчерта Атанас Атанасов и попита риторично вече пет дни има споразумение между акад. Николай Денков и Мария Габриел за съставяне на правителство, но защо президентът Румен Радев се бави с връчването на втория мандат. /БГНЕС