Атанас Атанасов: Няма нищо вечно под слънцето

Призовавам изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов да предприеме действия за всестранно и пълно разследване за магистратския клуб на Нотариуса.


Това заяви съпредседателят на „Демократична България” Атанас Атанасов, предаде репортер на БГНЕС.

Днес народните представители приеха да бъде създадена временна анкетна комисия, която да установи всички факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около убития миналата седмица Мартин Божанов – Нотариуса. Председател на комисията ще е Никола Минчев от ПП-ДБ.

Имам списък на всички лица, които са имали карти и са ходили там (в частния клуб със собственик Нотариуса – бел. ред.). След като временната анкетна комисия свърши работата си, не е зле да се помисли и за конкретни законодателни промени, за да не се допускат такива казуси, каза още Атанас Атанасов.

За бъдещата ротация и настояването на ПП-ДБ Мария Габриел да е само премиер, а акад. Николай Денков вицепремиер и министър на външните работи, Атанасов коментира: Няма нищо вечно под слънцето.


Според записаното в управленската програма, Денков трябва да е вице и министър на образованието.

Смятаме, че ПП-ДБ и ГЕРБ трябва да имат външнополитически канал. Премиерът винаги би могъл да осъществява външна политика, каза още Атанасов.

Относно блокажа в местния парламент на София, Атанасов изрази надежда, че ще се намери решение още утре и СОС ще избере председател.

Смятам, че никоя една от политическите сили в Столичен общински съвет няма интерес от предсрочни избори. Гражданите също нямат такъв интерес, заяви депутатът. /БГНЕС