Аталанта спря Интер на „Сан Сиро“

Интер и Аталанта поделиха точките в оспорван мач.

Отборът на Интер загуби две точки в битката за титлата с Ювентус, след като направи равенство 1:1 при домакинството си на Аталанта в мач от 19-ия кръг на Серия А.

„Нерадзурите“ все пак могат да са доволни, че взеха точка от мача, след като две минути преди края на редовното време техният вратар Сами Ханданович спаси дузпа, изпълнена от Луис Муриел. Двубоят на „Сан Сиро“ започна отлично за домакините, които поведоха в резултата още в четвъртата минута чрез Лаутаро Мартинес. Аржентинският нападател размени подавания с Ромелу Лукаку и се разписа с точен изстрел по земя, като останаха съмнения за нарушение на Мартинес срещу Рафаел Толой.

Аталанта успя да изравни резултата в 75-та минута, когато натискът на гостите даде резултат и Робин Госенс вкара за 1:1. В 88-та минута Алесандро Бастони фаулира Руслан Малиновски в наказателното поле, но изстрелът на Муриел от бялата точка бе отразен от Ханданович и равенството се запази.

По този начин Интер дръпна с една точка пред Ювентус на върха на класирането, но тази вечер шампионите ще имат шанс да поведат еднолично, ако вземат гостуването си на Рома. /БГНЕС