Ясни са 11 от осминафиналистите в Шампионска лига

Миналата вечер се изиграха осем мача от 5-ия кръг в груповата фаза на Шампионската лига. Вече са ясни 11 от отборите, които ще вземат участие в 1/8-финалите на турнира. Това са настоящият първенец Челси, Байерн (Мюнхен), Ювентус, Ливърпул, Аякс, Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид, Интер, Манчестър Сити, Пари Сен Жермен и Спортинг (Лисабон).

Играчите и публиката на Спортинг празнуват.

Програмата за вечерта започна с ранните двубои Бешикташ - Аякс и Интер - Шахтьор (Донецк). Италианският действащ шампион победи с 2:0 и си осигури излизане от група "D", след като в късния мач от програмата Шериф загуби домакинството си на Реал Мадрид - 0:3.

Аякс пък стигна до обрат с 2:1 в Истанбул и по този начин спечели първото място в група "С". Спортинг (Лисабон) и Борусия (Дортмунд) излязоха в пряк сблъсък за втората позиция, като германският тим допусна поражение с 1:3 при визитата си в Португалия.

В група "А" Манчестър Сити победи като домакин Пари Сен Жермен с 2:1 след обрат. В другия двубой от карето Брюж инкасира разгромно домакинско поражение с 0:5 от РБ Лайпциг.

В група "В" Ливърпул срази на "Анфийлд" с 2:0 Порто и се утвърди на първото място. В другия мач от карето Милан победи Атлетико в Мадрид с 1:0. Така съдбата на второто място в групата ще се реши в последния кръг, когато Милан приема Ливърпул, а Порто е домакин на Атлетико на 7 декември. "Драконите" са с 5 точки във временното класиране, а "росонерите" и "дюшекчиите" с по 4. /БГНЕС

Категории: