Асен Василев: Нямаме 121 гласа към този момент

„Към този момент нямаме 121 гласа подкрепа за нов кабинет в това правителство“, каза министърът на финансите и кандидат за премиер Асен Василев пред журналисти. „Управленската програма върви на финални консултации с депутатите. Очакваме по-късно следобед да я направим публична. Той коментира, че най-важните задачи на депутатите преди да излязат в лятна ваканция е да се извършат структурните реформи по коалиционното споразумение и да се приеме закона за КПКОНПИ, както и назначаването на Бойко Рашков за шеф на комисията.

Василев припомни, че ако нямат подкрепа за нов кабинет, мандатът ще бъде върнат неизпълнен на Румен Радев. По-рано през деня Тошко Йорданов от ИТН заяви в Народното събрание, че сметките на руското посолство са запорирани. Асен Василев отрече това твърдение.

„Няма запорирани сметки. Има превод към руското посолство, който попада директно под санкциите на европейската комисия. Руското посолство е поискало дерогация, тя се консултира с Европейската комисия и когато получим становище за този превод, ще предприемем мерки“, каза Василев, цитиран от бТВ. /БГНЕС