Ясен Петров: Трябва да покажем, че израстваме

Трябва да покажем, че израстваме. Това заяви селекционерът на националния отбор на България по футбол Ясен Петров на днешната си пресконференция преди утрешната контрола с Грузия, предаде репортер на БГНЕС. Двубоят на Националния стадион „Васил Левски“ стартира в 19:30 часа.

Селекционерът на футболните национали Ясен Петров.

Аз за нищо не се притеснявам. Извикахме една група от 26 човека, ще видим кои ще вземат участие. Един двубой, в който ще дадем възможност на повиканите играчи да защитят националнта фланелка, ще има един дебютант – Митко е тук, той ще започне мача. Един двубой, в който трябва да покажем, че израстваме и да играем футбол. Не трябва да има напрежение, приятелска среща срещу Грузия, които също имат добри футболисти – има такива, които играят в чужбина и са на добро ниво. Да се надяваме, че утре ще покажем едно добро лице“, започна той по повод очакванията ни за срещата с грузинците.

Петров сподели, че ще направи девет промени в стартови състав. „Директен съм, ще играем с четирима защитници. Оттам-нататък ще има доста промени, в самата четворка ще има от последния двубой три промени – в халфовата линия ще има две промени и в атака ще има три промени. За вратарския пост ще разберете утре. При всички случаи и там ще има промяна. Все още не сме изяснили казуса – след 30 минути имаме тренировка, ще разбера какъв е казусът. Наско Илиев е в групата, както и Ники Михайлов – остана ни още един централен нападател. Другият ни централен нападател е Калоян Кръстев, така че общо взето всички футболисти в групата ще имат възможност да влязат в игра. Надявам се да излезем утре с добро настроение. Ние правим всичко възможно като треньорски екип винаги да имаме добро настроение“.

В официалните срещи напрежението винаги по-голямо, тази голяма суша без победа ни се отрази в мача с Литва и повлияя на нашата ефективност. Не дадохме много възможности на Литва да застраши нашата врата, ние създадохме доста голови положения – момчетата много го искаха. Ние сме доста време заедно. Този отбор има нужда от време, подкрепа, вкарваме нови хора, има опитни футболисти. Опитваме се да променяме нещата и в момента създаваме едно ядро от играчи, които ще радват хората в България. Важно е да сме позитивни и в момента градим, на ниво основа сме. Дай Боже да завършим нашата къщичка. Ще бъда искрено щастлив, ако тя изглежда добре“, завърши наставникът на „лъвовете“.

Нападателят на "лъвовете" Димитър Илиев.

След точка на европейския шампион и победа, която чакаме толкова дълго, няма как да не е приповдигнато настроението, да не се успокоим. Последните лагери настроението беше добро, но резултатите ги нямаше. След записаните четири точки нещата изглеждат много по-положителни – надявам се да приключим утре по най-добрия начин“, каза Димитър Илиев.

Що се отнася до капитанската лента, това е голяма чест – усетихме подкрепа от трибуните, видяхме усмивки, надявам се да ни предстоят още по-хубави вечери и да постигнем още по-престижни победи. Имаме много млади момчета, които тепърва ще записват мачове срещу големи отбори. Оптимист съм за бъдещето на националния отбор, защото има много млади момчета, които са мотивирани да защитят фланелката на националния отбор“, завърши нападателят на Локомотив Пд. /БГНЕС