Ясен Петров: Наясно съм със състава, критиците да са живи и здрави

"Надявам се всички да са здрави до края на цялата кампания, защото предстоят четири мача. Всичко сме избистрили около състава, нямам никакви колебания", обяви селекционерът на националите по футбол Ясен Петров. Той да де пресконференция преди мача със Северна Македония утре. Двубоят е първи за нашите от новото издание на Лигата на нациите. Специалистът също така заяви, че приема критиките към тима, но иска да има и подкрепа към състава ни.

"Футболът е най-великата игра. Спорт, който радва много хора. Ние гледаме на футбола единствено само като на игра. Трябва да има любов, а не омраза. Аз не съм политик и няма да взимам отношение по темата между България и Северна Мaкедония. Те смятат, че са фаворит - добре, но ние също имаме своите аргументи. Ние не разделяме мачовете на важни и неважни. Най-важен винаги е следващият. Респект към противника, но ние искаме да победим. В Разград има великолепна обстановка, затова, че ни обгрижват във всеки един момент, искам да благодаря на домакините", заяви селекционерът.

"На критиците им пожелавам да са живи и здрави. Преминахме през много трудни моменти и да се надяваме, че това ни е калило. Тези, който ни подкрепя, да ни подкрепят, който да ни критикува, да ни критикува", каза още Петров.

На пресконференцията присъства и един от лидерите на отбора Кирил Десподов.

"Националната фланелка винаги тежи, но всички знаем колко е важно да играем по възможно най-добрия начин и да оставаме сърцата си на терена. Всички сме наясно за утрешния мач, че ще е едно силно дерби и по-умният в мача, надявам се да сме ние и съм сигурен, че ще сме ние, ще спечели. Най-важното е да играем със сърце, душа и ще вземем трите точки", заяви крилото.

"Мисля, че подмладяването е вече факт. Изиграхме доста контроли и квалификации. Отборът мисля, че е готов и е време да качваме следващата стълбичка и да търсим резултати. Дали ще има напрежение зависи от нас и колко слушаме какво се говори отстрани и доколко това ще ни повлияе. Говорим си, че трябва да сме спокойни и да няма напрежение. Съгласен съм, че всички се фокусират само срещу Македония, но ние имаме още 3 мача, които са много важни. Надявам се да се напълни стадионът и хората да ни подкрепят, за да ги зарадваме с победа. Всички знаете за какви условия става въпрос тук. Няма какво да ги коментирам тях", добави той.

"Ако трябва да съм честен, горе-долу си починах. Но пък това е нашата професия и знаем какво се иска от нас. Като цяло почивката не ме вълнува, вълнува ме да направя силни мачове. Всички хора в България го заслужават и заслужават да бъдат зарадвани.

Зависи от кого са критиките. Ако са от футболни хора и разбират от футбол, го приемаме. Аз мога много да говоря за критиците. Увереността никога не трябва да пада, мога да кажа от името на отбора, че сме уверени и най-важното е да играем със самочувствие”, каза още Десподов.