Аржентина излиза на поправителен срещу Мексико

Нови четири мача от Световното първенство в Катар ще се изиграят в събота, 26-ти ноември. От 12:00 часа Тунис и Австралия се изправят един срещу друг в двубой от група D на турнира, а три часа по-късно Полша и Саудитска Арабия ще играят в среща от група С. От 18:00 часа световните шампиони Франция ще премерят сили с Дания (група D), а в късния мач от 21:00 часа Аржентина излиза срещу Мексико (група С).

Меси и компания трябва да се вдигнат след шокиращата загуба от Саудитска Арабия

Безспорно най-много интерес ще привлече дербито между колосите на Южна и Северна Америка - Аржентина и Мексико. Лионел Меси и компания, които са сочени за един от фаворитите за титлата в Катар, допуснаха шокираща загуба от Саудитска Арабия в първия си мач на Мондиала и ще гонят задължителен успех срещу "ацтеките", за да избегнат сензационно отпадане още в груповата фаза. От своя страна тимът на Мексико направи нулево равенство с Полша и ще иска да вземе нещо и от двубоя с Аржентина, за да продължи страхотната си серия от седем поредни участия в осминафиналите на световно първенство.

В другия мач от група С Полша ще търси първа победа на Мондиала срещу Саудитска Арабия. От своя страна саудитците, които поднесоха голямата изненада в първото завъртане в групите, могат да се доближат до осминафинал, ако избегнат поражението в този мач.

Световните шампиони започнаха уверено в Катар

В група D полуфиналистът от Евро 2020 Дания не успя да победи Тунис в първия си мач и ще трябва да вземе нещо от Франция, за да не се озове в незавидна ситуация и риск от отпадане в групите. От своя страна Франция разби Австралия с 4:1 и може да си подпечата продължаването напред с успех над "червения динамит". В ранния мач Тунис и Австралия ще са амбицирани за победа. Африканците бяха солидни срещу Дания и с успех над Австралия могат да мислят за осминафинал, докато "кенгурутата" разочароваха при загубата си от Франция и ще имат последен шанс да оставят своя отпечатък в Катар.

Програма на мачовете от Мондиал 2022 днес:

Група С

15:00, Полша - Саудитска Арабия

21:00, Аржентина - Мексико

Група D

12:00, Тунис - Австралия

18:00, Франция - Дания. /БГНЕС

Категории: