Артисти и учени превръщат зрителите в Айнщайн за един час с помощта на AI

Талантливи български артисти и учени превръщат зрителите в Айнщайн за един час с помощта на изкуствен интелект по време на интерактивния мултидисциплинарен спектакъл „Как да се превърнеш в Айнщайн за един час”.

„Как да се превърнеш в Айнщайн за един час” е на 7 март от 19:00 на Сцена Дерида

Моноспектакълът по текст и изпълнение на Димитър Узунов, обединява знанията и талантите на няколко популярни артиста и учени, които ще потопят публиката във фантастичния свят на физиката и ще я направят основен участник в действието. Автор на музиката е популярният и обичан музикант Никола Груев - Котарашки, видео-сценографията е дело на изявения сценограф Никола Налбантов, който наскоро бе номиниран за наградата “Икар”, а научен консултант и гласът на изкуственият интелект Айни е едно от най-разпознаваемите лица от сферата на астрономията и астрофизиката у нас - доц. д-р Владимир Божилов.

Готови ли сте да приемете предизвикателството и да се приготвите за бъдещето?

„Как да се превърнеш в Айнщайн за един час?” е забавен и увлекателен разказ за креативността на един от най-изявените и творчески умове на човечеството. Представлението разказва за принципите и причините, обуславящи гения му. А те се оказва, че могат да бъдат приложени във всяка област на човешката дейност! В представлението ще видите и нагледен пример за това как креативния човешки ум може да впрегне AI технологиите дори в разказването на любопитна и интересна история като този спектакъл.

„Как да се превърнеш в Айнщайн за един час” е на 7 март от 19:00 на Сцена Дерида

Авторите на спектакъла имат амбициозната задача да превърнат за един час всеки един от публиката в експерт по креативност.

„Много хора смятат, че да си креативен е трудно и е талант, който само някои късметлии притежават по рождение. Съвременната наука доказва, че това не е така. Креативността и креативното мислене са умения, които успешно може да развие всеки един от нас”, споделя Димитър Узунов.

Част от екипа на “Как да се превърнеш в Айнщайн за един час” са още: актрисата Ванина Кондова (в ролята на женския изкуствен интелект); Елена Гамалова (визуална идентичност) и операторът Радостин Найденов.

Спектакълът ще се случи на 7 март (четвъртък), от 19:00 на Сцена Дерида, (ул. Цар Самуил 32, София). /БГНЕС