Артета: Не можем да разчитаме непрекъснато на Сака

Микел Артета е уверен, че Арсенал може да обърне полуфинала си с Виляреал, но иска тимът да покаже повече хъс и да помогне на Букайо Сака.

Артета е уверен, че Арсенал може да се класира за финала в Лига Европа.

„Артилеристите“ отстъпиха на „жълтата подводница“ с 1:2 в Испания, но си дадоха шанс за реванша след седмица благодарение на гола от дузпа на Никола Пепе през втората част. Пред почивката Виляреал игра силно и поведе с две попадения на Мануел Тригерос и Раул Албиол. Тревогите за Арсенал продължиха и през второто полувреме, когато съставът игра половин час с човек по-малко след изгонването на Дани Себайос за два жълти картона. Артета бе разочарован от представянето на своя отбор през първата част, по-специално в дефанзивен план, но заяви, че има достатъчно поводи за оптимизъм преди реванша в северен Лондон идния четвъртък.

Не искахме да дойдем тук и да загубим, но предвид начина, по който се разви срещата, трябва да приемем резултата. Ако трябва да загубиш, това е вероятно най-добрият възможен резултат за това. Две различни полувремена. Започнахме да бъдем себе си, до почивката имаше много моменти, в които не бяхме себе си. Започнахме да ги преследваме и не бяхме прецизни с топката, нямахме достатъчно контрол. Не бяхме опасни и не опитвахме да атакуваме наказателното им поле, през втората част беше напълно различно“, започна той за BT Sport.

Сака се представи на много високо ниво, като младият английски национал спечели дузпата за Пепе, като Артета призова съотборниците на Сака да му помогнат. „Свикнали сме с това Сака да играе добре през сезона, но това ни казва, че трябва да направим още много, защото не можем да разчитаме непрекъснато на него. Бернд Лено бе много добър при 0:2, спаси ни при възможността за Жерар Морено. Имахме отличен шанс чрез Пиер-Емерик Обамеянг да изравним. Уверен съм, че имаме шанс да победим“, завърши испанецът. /БГНЕС