Арсенал се разправи с Манчестър Юнайтед на "Емиратс"

Арсенал записа втора впечатляваща победа тази седмица и благодарение на нея се изкачи до четвърто място във временното класиране на Висшата лига. След като през седмицата „топчиите“ надделяха над Челси с 4:2, днес тимът на Микел Артета срази Манчестър Юнайтед с 3:1 на „Емиратс“. Поражението остави "червените дяволи" на шест точки от днешния си съперник.

Мачът започна перфектно за домакините, които поведоха още в третата минута. Топката се озова в Сака, който опита удар в далечния ъгъл на Де Хеа. Испанецът успя да отрази, но Нуно Тавареш не сбърка при добавката.

В 27-ата минута Нкетия отбеляза втори гол, но той бе отменен след намесата на ВАР заради засада. Веднага след това обаче видеоаситентите прегледаха същата атака заради нарушение на Телес срещу Сака в наказателното поле. Крейг Поусън бе извикан да прегледа ситуацията на монитора, което означаваше едно – дузпа в полза на Арсенал. Букайо Сака бе точен от бялата точка за 2:0.

Гостите намалиха изоставането си в 34-ата минута, когато Неманя Матич центрира по диагонал отляво в наказателното поле на Арсенал, където на втора греда Кристиано Роналдо засече и прати топката точно под горната греда на вратата, пазена от Аарън Рамсдейл.

Десетина минути след началото на втората част "червените дяволи" също получиха правото да изпълнят 11-метров наказателен удар за игра с ръка на Тавареш. С изпълнението на дузпата се нагърби Бруно Фернандеш, вместо обичайният изпълнител Кристиано Роналдо, и стреля, но топката се отби в страничния стълб и излезе в аут.

Крайното 3:1 в полза на "топчиите" оформи капитанът Джака в 71-ата минута с далечен изстрел от над 25 метра, който свари неподготвен вратаря на Юнайтед. /БГНЕС