Арсенал продължи без грешка след късен обрат срещу Фулъм

Отборът на Арсенал запази стопроцентовия си актив от началото на сезона, след като постигна труден успех над Фулъм с 2:1 у дома в мач от четвъртия кръг на Висшата лига. На "Емиратс" домакините изоставаха в резултата след час игра, но успяха да стигнат до пълен обрат след два късни гола.


След нулево първо полувреме голмайсторът на "котиджърс" Александър Митрович се възползва от много груба грешка на Габриел, за да открие резултата в 54-та минута. Сръбският национал отне топката на централния защитник на "артилеристите" пред наказателното поле и прати топката във вратата на Арън Рамсдейл. Играчите на Микел Артета отговориха бързо и след по-малко от десет минути изравниха чрез капитана Мартин Йодегор, чийто удар от границата на наказателното поле рикошира в защитник на гостите и не остави шансове на Бернд Лено. Четири минути преди края на редовното време Габриел се реваншира за грешката си, като вкара на празна врата от близко разстояние след лошо излизане на Лено след центриране от корнер.

По този начин Арсенал записа четвърта поредна победа през кампанията и води еднолично в класирането с 12 точки, две повече от Манчестър Сити и Брайтън. Фулъм заема 11-та позиция в подреждането с актив от 5 точки. /БГНЕС