Арестуваха инфлуенсъра Андрю Тейт в Румъния

Противоречивият онлайн инфлуенсър и самоопределящ се като женомразец Андрю Тейт е бил задържан в Румъния по обвинения в трафик на хора, изнасилване и създаване на организирана престъпна група, потвърдиха властите, предаде "Гардиън".

Бившият кикбоксьор, който е изключен от редица платформи на социалните медии заради женомразки коментари и реч на омразата, е бил арестуван заедно с брат си и още двама заподозрени. Те ще бъдат задържани за 24 часа, съобщиха в изявление прокурори от звеното за борба с организираната престъпност, след като нахлуха в имотите им в Букурещ.

Братята Тейт са обект на наказателно разследване от април. Те отказаха коментар, но адвокатът им потвърди, че са били задържани.

Говорител на Тейт заяви пред "Мирър", че не може да предостави никакви подробности във връзка с докладите. "Андрю и Тристан Тейт обаче изпитват изключително уважение към румънските власти и винаги ще съдействат и помагат по всякакъв начин."

Според преведеното изявление на разследващите са идентифицирани шест жени, за които се твърди, че са били сексуално експлоатирани от организираната престъпна група.

"Четиримата заподозрени ... изглежда са създали организирана престъпна група с цел да набират, настаняват и експлоатират жени, като ги принуждават да създават порнографско съдържание, предназначено за гледане в специализирани уебсайтове срещу заплащане", заявиха прокурорите.

"Те са щели да спечелят значителни суми пари."

БГНЕС припомня, че Тейт беше въвлечен в словесна битка с активистката Грета Тунберг тази седмица. Тейт се хвалеше с големия си гараж от автомобили и колко много замърсяват природата, опитвайки се да се заяде с Грета. Шведката в лаконичен коментар размаза Тейт, че той излъчва енергия на човек с малък пенис и че няма живот. Това предизвика вълна от хвалби за активистката в интернет пространството.

Грета не пропусна момента да нокаутира опонента си, като написа следното в Туитър: „Това става, когато не си рециклирате кутиите от пица“

Активистката визира един от клиповете на Тейт, адресирани към нея. На него се вижда кутия от очевидно румънска пицария, намеквайки, че властите по това са разбрали, че той е в страната. /БГНЕС