Арда се разправи с Локо Сф и притисна Славия за седмото място

Арда спечели с 3:1 гостуването си на Локомотив София и продължава битката за седмото място, което дава право на участие в бараж за Европа.


Гостите поведоха в шестата минута, когато Иван Тилев центрира от пряк свободен удар и Алекс Петков надскочи защитата на Локо София, за да прати с глава топката в долния ляв ъгъл на вратата, пазена от Бабукар Гайе - 0:1.

Арда удвои преднината си в 37-ата минута след скоростна контраатака. Преслав Боруков бе изведен отдясно в половината на домакините, нападателят на кърджалийци нахлу в пеналтерията на Локомотив София, финтира противников бранител и пусна успореден пас по земя към връхлитащият Светослав Ковачев, който с техничен изстрел по земя прати топката в долния десен ъгъл на стража Гайе.

„Червено-черните“ намалиха изоставането си десетина минути след началото на втората част, когато Антонио Вутов центрира от ъглов удар в наказателното поле на гостите, където Алан Диас засече с глава, разписвайки се в близкия десен ъгъл на вратаря Анатолий Господинов.

Точка на спора сложи Ласана Н‘Диайе с попадение в добавеното време на срещата.

По този начин съставът на Александър Тунчев остава без загуба от началото на плейофната фаза в шампионата и се доближи само на две точки от седмия в класирането Славия, който по-късно днес има възможност отново да увеличи преднината си, тъй като има мач с Ботев Пловдив на "Колежа". Локомотив София пък заема деветата позиция в класирането с 42 точки от 33 изиграни срещи. /БГНЕС