Араухо спаси Барселона от домакинска загуба срещу Гранада

Отборът на Барселона продължи с колебливите си игри от началото на сезона, след като стигна до трудно равенство 1:1 при домакинството си на Гранада в мач от петия кръг на Ла Лига.

Миналата седмица каталунците записаха тежко поражение с 0:3 от Байерн Мюнхен на "Ноу Камп", а вчера те отново не успяха да зарадват привържениците си на "Ноу Камп". Гранада поведе в резултата още във втората минута след гол с глава на Доминго Дуарте, а гостите контролираха събитията през първия половин час, преди играчите на Барса да натиснат в търсене на обрат. След почивката възпитаниците на Роналд Куман пропуснаха няколко добри положения, преди все пак да бъдат спасени от централния защитник Роналд Араухо, който вкара с глава в 90-та минута след центриране на Гави.

По този начин Барселона се размина със срамна загуба от Гранада, но напрежението върху наставника Роналд Куман продължава да расте. След това равенство Барселона заема седмо място в класирането с осем точки от четири мача, докато Гранада остава на 17-та позиция в подреждането с актив от три точки. /БГНЕС