Араби изкушават Лионел Меси с 400 млн. евро на година

Ал-Хилал, един от грандовете в първенството на Саудитска Арабия, е готов да плаща по 400 милиона евро годишно на Лионел Меси, твърди журналистът Фабрицио Романо.

Въпреки факта, че за една нощ ще стане най-високоплатеният спортист на всички времена - аржентинецът все още не е казал "да". Световният шампион от Катар 2022 най-вероятно ще напусне ПСЖ това лято, независимо че водеше преговори с парижани за нов договор в последните седмици. Така нападателят може да се присъедини към новия си отбор като свободен агент.

Причината Меси да се раздели с парижани са неизпълнените финансови условия, които постави пред катарските собственици, както и освиркванията от трибуните, които получава в последните мачове.

Веднага се заговори за завръщането на магьосника с №10 в Барселона, а други варианти го пращаха в САЩ и дори в родната Аржентина. Според някои информации Меси обмисля различни варианти за продължаване на кариерата си, включително завръщане в Барселона.

Ако обаче приема предложението на саудитците, Меси би печелил двойно повече от големия си съперник в исторически план - Кристиано Роналдо. Португалец подписа с Ал Насър и се премести в Рияд след Мондиал 2022.

Този сезон Меси изигра 33 мача с фланелката на ПСЖ и участва в 35 гола - 18 попадения и 17 асистенции, като беше и избран за най-добрия играч на световното първенство. /БГНЕС