Япония с важна победа над Саудитска Арабия в квалификациите за Мондиал 2022

Националният отбор на Япония направи важна крачка към класиране за финалите на Световното първенство в Катар в края на годината, след като победи Саудитска Арабия с 2:0 у дома в квалификационен мач от зона Азия.

На стадиона в Саитама играчът на Ливърпул Такуми Минамино даде преднина на домакините в 32-та минута, а малко след почивката Джуния Ито отбеляза втори гол за "самураите". Преди този двубой Саудитска Арабия (19 точки) имаше преднина от четири точки на върха на класирането в група В, но вече авансът им пред Япония е само една точка.

По-късно днес Австралия гостува на Оман и при успех може да се доближи на една точка от Япония. Това ще направи битката в последните два кръга изключително интересна, като първите два тима в крайното класиране се класират за Мондиал 2022, а третият ще участва в баражите. В последните си два мача в групата Саудитска Арабия приема Австралия и гостува на Китай, Япония е домакин на Виетнам и има визита в Австралия, а австралийците ще имат сблъсъци с преките си конкуренти - гостуване на Саудитска Арабия и домакинство на Япония.

В друг мач от групата днес Виетнам победи Китай с 3:1 у дома. Заключителните мачове от третия квалификационен етап в зона Азия ще се играят на 24 и 29 март. /БГНЕС