Апелативната комисия прие за разглеждане жалбата на ЦСКА, ще вземе решение в сряда

Апелативната комисия към БФС прие жалбата на ЦСКА срещу наказанието на клуба, наложена от Дисциплинарната комисия, и насрочи заседание за 10 май, на което ще вземе окончателно решение по казуса.


"Червените" бяха наказани да играят два домакински мача без публика и глобени с над 15 хиляди лева, след като фенове на тима замеряха капитана на Лудогорец Кирил Десподов с различни предмети по време на дербито между двата тима в неделя, а преди това двубоят бе прекъснат и заради запалени факли и димки. "Армейците" обявиха, че ще обжалват санкцията, а АК днес обяви, че "Счита жалбата за допустима и насрочва заседание на Апелативната комисия за 10.05.2023г., за вземане на решение по същество, като изисква представяне на допълнителни доказателства"

От Апелативната комисия искат да разгледат видеозапис от обжалваните в срещата моменти, а освен това на заседанието в сряда ще бъдат поканени представител на ЦСКА, председателят на Дисциплинарната комисия, главният съдия на мача Георги Кабаков и неговият асистент Диян Вълков. /БГНЕС