Англия укроти смелият Косово в осемголов спектакъл, Роналдо наниза четири на Литва

Тимът на Англия продължава без грешка своята евроквалификационна кампания, след като надигра у дома на „Сейнт Мерис“ бойкият състав на Косово с 5:3.

Кейн, Санчо и Стърлинг дадоха своя принос за успеха на Англия над храбрия тим на Косово.

Гостите започнаха великолепно срещата и имаха аванс в резултата след само 34 секунди след попадението на Валон Бериша. Това, като че ли, ядоса възпитаниците на Гарет Саутгейт, които изравниха седем по-късно чрез Рахийм Стърлинг, а в 19-та обърнаха изцяло развоя на събитията след точната интервенция на Хари Кейн. В края на първата част домакините буквално развинтиха съперника, реализирайки нови три гола в рамките на осем минути. Първо, Мергим Войвода си отбеляза автогол, а впоследствие Джейдън Санчо се разписа на два пъти след асистенции на Стърлинг, който по-рано подаде и за попадението на Кейн. Въпреки разгромният резултат на почивката, гостите не се предадоха и върнаха два гола в началото на второто полувреме чрез Бериша и Ведат Муричи от дузпа, но за повече нямаха сили. „Трите лъва“, от своя страна“, можеха да вкарат шести гол, но с пропуск от бялата точка се отчете Кейн. Така, англичаните са с пълен актив от 12 точки след четири изиграни срещи, а успехът сложи край на впечатляващата серия на Косово от 14 последователни мача без загуба под ръководството на Бернар Шалан. Тимът вече е трети в класирането на група А, след като в другият двубой Черна гора отстъпи на Чехия с 0:3, а точни за гостите бяха Томаш Суцек, Лукаш Масопуст и Владимир Дарида от дузпа. В следващите мачове от групата Чехия приема у дома Англия, а България гостува на Черна гора.

Роналдо взе нещата в свои ръце след един час игра при резултат 1:1 и след четирите си попадения снощи има вече 93 за Португалия.

Звездата на Португалия Кристиано Роналдо вкара четири гола в европейската квалификация срещу Литва, спечелена от гостите с 5:1. Това покачи головата сметка на Роналдо на 93 попадения за националния отбор в общо 161 мача. Нападателят вече има и осем хеттрика за Португалия и общо 54 в кариерата си. До средата на второто полувреме мачът не се развиваше толкова добре за европейските шампиони, като резултатът беше 1:1. Последваха три гола на Кристиано само за 14 минути и попадение на Карвальо в края за разгромната победа. Португалия е на второ място в квалификационна група Б, на пет точки зад лидера Украйна и с един изигран мач по-малко. Ето и всички резултати от квалификациите вчера: Група B: Люксембург – Сърбия 1:3 Група H: Албания – Исландия 4:2 Франция – Андора 3:0 Турция – Молдова 0:4. /БГНЕС