Ангелов поиска проверка за починалото дете

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов определи комисия от експерти на Министерството на здравеопазването, която да извърши оглед на мястото на трагичния инцидент, при който 16-годишно дете от София почина вследствие на токов удар.

Тъй като в публичното пространство бяха изнесени твърдения, че шахтата, по която е протичал ток, обслужва УМБАЛ „Св. Иван Рилски“, комисията има за задача да установи обстоятелствата и да изготви доклад до края на днешния ден, 15 февруари.

Здравният министър изпрати писмо и до д-р Антон Петков, изпълнителен директор на болница „Св. Иван Рилски“, с което изисква, също в рамките на днешния ден, от лечебното заведение да предоставят на министерството цялата известна им информация по случая.

Оголен кабел в шахта може би е причинил смъртта на 16-годишния младеж в столицата. Това предположение направи пред БНТ заместник-кметът на община „Триадица“ Христо Вълчанов. Общината трябва да следи за нередности, но ние не можем да сме навсякъде. Това по никакъв начин не е оправдание, готови сме да съдействаме на органите на реда. Злополучният кабел води до търговски обект, който се намира на територията на болницата, каза още Вълчанов. БГНЕС припомня, че 16-годишен младеж почина след токов удар в София. Инцидентът е станал вчера по обед в района на пешеходната пътека пред болница „Св. Иван Рилски” в София. По първоначална информация, младежът се подпрял на необезопасен уличен стълб на бул. „Иван Гешов”. Последвал токов удар, в резултат на който младежът почти моментално останал без сърдечна дейност. Линейката е пристигнала на място бързо, пострадалият е бил откаран в най-близката противошокова зала. За съжаление, малко по-късно 16-годишният младеж е починал. По случая тече разследване. /БГНЕС